KF Rabotniçki-Shkup me reagim të ashpër: Vardari nuk mund të jetë klub i priviligjuar!

32

Klubi i Futbollit, Rabotniçki ka dalë me reagim kundër vendimit për ndihmë të Vardarit nga ana e këshillit të qytetit të Shkupit. Thotë se për ndihma të njëjta kanë nevojë edhe klubet e tjera të qytetit të Shkupit.

“FC Rabotniçki është një markë futbolli nga metropoli dhe Maqedonia në përgjithësi, një klub i themeluar në vitin 1937 që me krenari mban epitetin Hero nga Dibra Maalo. Nga atje, që kanë edhe një origjinë evropiane.

“F.C. Rabotniçki është brend futbolli nga Shkupi dhe Maqedonia në përgjithësi, si klub jemi themeluar në vitin 1937. Ne besojmë se Qyteti i Shkupit duhet të mbledhë forca dhe të gjejë një mënyrë për të ndihmuar klubet e tjera, veçanërisht ato të ligës së pare që përfaqësojnë vendin edhe në Evropë”, thuhet në reagimin e ekipit nga parku i qytetit.

Shtojnë se në këtë periudhë të rëndë ekonomike edhe klubet tjera futbollistike kanë problem me financimin dhe shtojnë se FC Rabotniçki është i vetmi klub nga Shkupi që ndeshjet i luan në arenën “Todor Proeski” dhe harxhon mjete të konsiderueshme për këtë qëllim.

“Dëshirojmë të theksojmë se FC Rabotniçki nuk është kundër vendimit për të ndihmuar FC Vardarin, por nuk duhet të jetë vetëm një klub i privilegjuar në kurriz të gjithë të tjerëve. KF Rabotniçki në 15 vitet e fundit nuk ka marrë asnjë ndihmë nga qyteti i Shkupit apo ndonjë institucion tjetër i qytetit”, thotë drejtori ekzekutiv i KF Rabotniçki, Ivan Popovski.