Joveski nga foltorja parlamentare:Është mosmirënjohëse të komentosh situatën në “Monstra”, çështja është në një fazë delikate

38

Është mosmirënjohëse për mua të flas për çështjen “Përbindësh” në këtë moment, duke qenë se çështja është në një fazë delikate, tha sot prokurori publik i shtetit Ljubomir Joveski në seancën parlamentare për çështjet parlamentare. Ai kujtoi se prokurori publik bëri fjalën e tij përmbyllëse disa ditë më parë, dhe për dhjetë ditë, siç tha ai, mbrojtja do ta bëjë këtë.

  • Komenti im mbi prova, fakte, rrethana të caktuara në lidhje me çështjen specifike mund të nënkuptojë ndikim në qeverinë e pavarur, gjyqësorin, tha Joveski, duke iu përgjigjur një pyetje parlamentare mbi rastin “Përbindësh” nga Ljupco Prendzov nga VMRO-DPMNE.

Në pjesën e pyetjes “pse Prokuroria bëri një propozim mbi ankesat e prokurorëve”, Joveski thjesht tha se vendimi merret nga Gjykata Supreme.

Gjykata Supreme vendosi që disa fakte, rrethana dhe prova duhet të paraqiten përsëri në një gjykim të ri. Ai e vuri në dukje këtë dhe gjykata veproi sipas këtyre udhëzimeve të detyrueshme nga Gjykata Supreme. Prandaj, nuk ka elemente dhe baza për ndonjë përgjegjësi në këtë rast, tha Joveski.

Ai theksoi se në këtë moment është shumë mosmirënjohëse të komentosh mbi situatën në çështje dhe shtoi se duhet të presim që mbrojtja të paraqesë fjalët e saj përmbyllëse dhe të analizojë provat.

  • Dhe si Prokuroria i sheh provat e paraqitura në gjykim, analizë dhe një pjesë të përgjegjësisë, dhe publiku është i vetëdijshëm përmes fjalëve përmbyllëse të prokurorëve publikë që përfaqësojnë çështjen, tha Joveski.