Janushevi-deputet i VMRO-DPMNE-së: E vetmja ngjyrë jeshile në këtë qeveri midis LSDM-së dhe BDI-së është ngjyra jeshile e eurove

38

E vetmja ngjyrë jeshile që unë shoh në një konotacion në lidhje me ngjyrën e gjelbër midis LSDM dhe BDI, është ngjyra jeshile e euros, thotë deputeti i VMRO-DPMNE në Parlamentin e Maqedonisë, Igor Janushev në lidhje me ribrandimin e partisë në pushtet BDI, të udhëhequr nga Ali Ahmeti i cili sot theksoi se fokusi i partisë së tij do të jetë axhenda e gjelbër dhe mbrojtja e mjedisit, përcjell FLAKA.

Në TV Sitel, ai theksoi se ajo që Ahmeti njoftoi sot në këtë periudhë është në fakt një defokus i publikut nga problemet reale me të cilat përballet vendi.

“Është shembulli më i mirë se si të kapësh pikën kur dikush njofton diçka të tillë, që është një defokus i mirë për publikun kur del me një temë të tillë. Ajo që kemi parë në vitet e fundit, përveç interesit për euro, para, krim dhe korrupsion, e vetmja ngjyrë jeshile e udhëhequr nga kjo qeveri janë gënjeshtrat që ata kanë hedhur në këtë temë, në lidhje me mbrojtjen e mjedisit dhe ekologjisë”, tha Janushev.

Ai shtoi se pas gjashtëmbëdhjetë vjetësh, për sa kohë që Ministria e Mjedisit drejtohet vazhdimisht nga kuadrot e BDI-së, të dilni dhe të pretendoni se vendosni axhendën e gjelbër në fokusin e partisë suaj, nuk ka logjikë.

Janushev theksoi se Maqedonia nuk ka nevojë për dokumente dhe platforma me fokus në mbrojtjen e mjedisit, sepse ajo tashmë ka dokumente dhe konventa të tilla me të cilat si vend merr pjesë në nivelin më të lartë botëror në këtë çështje. “Maqedonia ka nevojë për zbatimin e këtyre dokumenteve”, tha ai.

Janushev, zbuloi se VMRO-DPMNE në këto zgjedhje të ardhshme lokale do të dalë me një ofertë të shkëlqyeshme për qytetarët, në të cilën si në fushatat e mëparshme zgjedhore, ashtu edhe në këtë do të ofrojë zgjidhje të shkëlqyera për këtë çështje në interes të të gjithëve do të njihen dhe pranohen nga shumica e qytetarëve.

Qendra pë Komunikim e VMRO-DPMNE-së