INTERNETI SATELITOR NGA ILON MASK NGA SOT I DISPONUESHËM EDHE NË MAQEDONI

57

Prej sot në Maqedoni është i disponueshëm interneti satelitor i një prej kompanive të shumta të njeriut më të pasur në botë Elon Musk, SpaceX. Kompania postoi lajmin në llogarinë e saj në Twitter së bashku me një kujtesë se ata kanë brez të gjerë super të shpejtë me vonesë minimale. Maqedonia është një nga vendet e para në rajon ku Starlink është i disponueshëm dhe së shpejti do të shpallet mbulimi në vendet e tjera të rajonit.

Shpejtësia e zakonshme që përdoruesit mund të presin globalisht është nga 50 Mbps në 250 Mbps, me një vonesë prej rreth 20 ms.
Fatkeqësisht, se si përdoruesit e rinj do të duhet të presin ende. Nëse provoni të porosisni pajisjet që ju nevojiten në Starlink, pasi të keni futur adresën do të vini re se hyni në listën e rezervimeve. Së bashku me këtë, ka një njoftim që shërbimi në rajonin tuaj (tonin) duhet të fillojë në tremujorin e dytë të vitit 2022 dhe të dhëna për çmimin e pajisjeve, dërgesën dhe shumën e abonimit.

Pajisja për përdoruesit rezidencialë (shërbimi afarist ende nuk është i disponueshëm në Maqedoni) kushton 39.700 denarë, për paketim dhe dërgesë paguhet shtesë prej 3.650 denarë. Abonimi mujor i Starlink është 6.570 denarë. Për të hyrë në listën e pritjes nuk do të duhet të paguani shumën e plotë, por do të duhet të lini depozitë prej 6.570 denarë.

Për momentin nuk ka informacione se kur do të fillojë dorëzimi i pajisjeve në Maqedoni, mund të prisni deri në 6 muaj.PËRCJELL TELEGRAMI.MK