Hungaria jep mbështetje pa kushte për integrimin e Shqipërisë në BE

19

Hungaria ka dëshmuar mbështetjen e saj të plotë dhe pa kushte për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropain.

Ky fakt u konfirmua nga kryeministri hungarez Viktor Orbán gjatë takimit, që pati me homologun shqiptar Edi Rama.

“Ramë dakord se nuk ka dallime madhore në politikën shqiptare mes dy vendeve. Ajo çfarë është me  e rëndësishmja është zgjerimi i BE dhe anëtarësimi i Shqipërisë. Ne, hugarezët, jo vetëm jemi mbështetës, por jemi të angazhuar që ta ndihmojmë Shqipërinë që të bëhet pjesë e BE-së. Jemi të bindur se pa ofruar mundësi anëtarësimi për këtë pjesë të kontinetin nuk mund të stabilizohemi, qoftë sa i takon ekonomisë, qoftë politikës”, tha Orbán.