Gjorgji Spasov: Retorika e Artan Grubit si e Nikolla Gruevskit

47

Të shpenzosh 500 mijë euro për të shënuar 20 vjetorin e nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit është e pakuptimtë, shkruan në postimin e tij në Facebook profesori i universitetit Gjorgji Spasov.

  • Dhe shpjegimi i Grubit se “përfitimet e asaj feste do të jenë më të mëdha se paratë e shpenzuara për të” është i barabartë me deklaratat e Gruevskit i cili gjithmonë kur u pyet se sa kushtojnë ekskursionet e tij të biznesit nga Kina në Meksikë tha se nuk ka rëndësi sepse ” përfitimet e atyre udhëtimeve botërore në Maqedoni do të ishin më të mëdha sesa paratë e shpenzuara. ”Çdo gjë është e njëjtë. As fjalori nuk ndryshon. Gjysmë milion euro për një festë kur kërkojmë ndihmë për shuarjen e zjarreve është një akt i papërgjegjshëm. Do të ishte e mençur që disa nga mysafirët e huaj të ftuar të anulonin ardhjen e tyre në mes të një pandemie dhe kështu të theksonin marrëzitë e shpenzimeve të mëdha, shkruan Spasov.