Gjermani, shtohet numri i xhamive të cilët bëjnë thirrjen e Ezanit (Video)

278

Në qytetin Wuppertal të Gjermanise në mënyrë të organizuar po bëhen lutjet dhe thirrja e ezanit nga minaret e 13 xhamive të qytetit transmeton Gazeta e Re

Pasi që solidarizimi ka arritur në një nivel të lartë për shkak të pandemisë muslimanët në Gjermani morrën iniciativa të ndryshme, me lejen e autoriteteve lokale ata organizuan thirrjen e Ezanit nga 13 xhamitë në qytetin Wuppertal.

Qytetarët përreth krijuan një turmë për ta dëgjuar ezanin e thirrur nga imamët të ndryshëm të cilët ishin edhe nga Turqia në kuadër të Këshillit së Bashkësisë Islame të Turqisë.

Thirrja dhe lutjet në xhami do të vazhdojnë deri më 19 Prill kurse falja e namazit në mënyrë të përbashkët është ndaluar për një kohë të caktuar pë shkak të pandemisë. / Gazeta e Re /