Georgievski: Maqedonasit e kanë të vështirë të përballen me demografinë e ndryshuar në vend, dhe kjo ndryshon demokracinë

64

Ish -kryeministri Ljubco Georgievski në revistën e debatit “Click Plus” në TV21 tha se maqedonasit e kanë të vështirë të përballojnë demografinë e ndryshuar në vend.

Ai shton se ndryshon edhe demokracinë.

“Maqedonasit e kanë të vështirë të përballen me një ndryshim në demografi, dhe aty ku ka ndryshime në demografi, ato sjellin ndryshime në demokraci, gjegjësisht një ndryshim në rregullat demokratike që kanë qenë të vlefshme deri më tani. Më kujtohet shumë mirë që në zgjedhjet e para lokale në vitin 1996, në qytete, për shembull, në Kërçovë, Strugë apo Çair, VMRO-DPMNE dhe LSDM luftuan se kush duhet të ishte kryetar komune, dhe votat e shqiptarëve ishin në njërën anë ose tjetrën, duke ndihmuar kë të fitojë. Ky është realiteti i ri në Maqedoni. Ndërsa sot keni situatën krejtësisht të kundërt, blloqet shqiptare po hedhin kandidatët, dhe VMRO-DPMNE dhe SDSM janë këtu për të ndihmuar njëri-tjetrin se kush do të jetë kryetar. “Natyrisht, si qytetar i Maqedonisë, duhet të jeni të vetëdijshëm për atë që ka ndryshuar demografinë e vërtetë,” tha Georgievski.