Tragjedia në Tetovë, deputetët e VMRO-DPMNE-së propozojnë Komision anketues

57
epa09456810 Investigators at the scene following a fire at a hospital for Covid-19 patients in Tetovo, Republic of North Macedonia, 09 September 2021. At least fourteen deaths have been reported by the Ministry of Health when a fire, thought to have been triggered by oxygen cylinders that provide oxygen to patients with a more severe clinical case of Covid-19, broke out at the hospital. EPA-EFE/Georgi Licovski

Grupi i deputetëve të VMRO-DPMNE-së te kryetari i Kuvendit gjatë ditës do të dorëzojë Propozim-vendim për formim të Komisionit anketues e cila do ta ketë për qëllim konfirmimin e fakteve dhe përgjegjësisë politike të kompetentëve dhe personave përgjegjës dhe institucioneve për zjarrin në spitalin modular në Tetovë, deklaroi sot deputetja Rashella Mizrahi.

Mizrahi porositi se dorëheqje të pakthyeshme dhe marrje të përgjegjësisë për arsye morale dhe etike për tragjedinë në Tetovë, duhet të ketë.

“Për fat të keq, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe dëshmoi se ai nuk është njeri. Zoran Zaev dëshmoi se nuk është as ai njeri. Natyrisht, tek ata nuk ka virtyt, asnjë kujdes për ndërgjegjen, as sinqeritet. Në to nuk ka kurrfarë ndjenje të përgjegjësisë për tragjedinë e cila ndodhi në Tetovë”, tha Mizrahi.

AKuzoi se në vend të përgjegjësisë dhe përgjigjeve, ditëve të fundit pushteti ka bërë përpjekje ta mbyllë gjithë rastin.

“Katërmbëdhjetë persona, katërmbëdhjetë qytetarë tanë humbën jetën e tyre, ndërsa Zoran Zaev dhe Venko Filipçe as syrin nuk e trembin. Pa kurrfarë turpi e hutojnë opinionin tashmë disa ditë me dorëheqjen e shpikur të Filipçes, dhe pastaj të shtiren se asgjë nuk ka ndodhur”, tha deputetja e VMRO-DPMNE-së.

Mizrahi kërkoi përgjegjësi politike, sepse për arsye etike dhe morale deri tani askush nuk ka dhënë.