Fokus.mk / Deputetët e LSDM-së janë duke mbledhur nënshkrime që Talat Xhaferi të thërret Kuvendin

314

linku https://fokus.mk/pratenitsi-na-sdsm-sobiraat-potpisi-dhaferi-da-go-svika-sobranieto/

Deputetët e LSDM-së janë duke mbledhur nënshkrime për të lakmuar Kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi për të mbledhur Parlamentin e shpërndarë, burimet e partisë LSDM konfirmojnë për “360 gradë”.

Të paktën 20 nënshkrime duhet të mblidhen, por nuk është e garantuar që Xhaferi do të thërrasë seancë. Ai ka deklaruar vazhdimisht se parlamenti i shpërndarë nuk ka mandat të takohet përsëri dhe të marrë vendime. Prandaj, kjo përbërje parlamentare nuk konfirmoi vendimin e parë të Presidentit Stevo Pendarovski për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, afati i të cilit tashmë ka skaduar.

Sipas informacioneve tona, Xhaferi është njohur me iniciativën e deputetëve të LSDM-së, por deri më tani ai nuk ka qenë në gjendje të mbledhë në seancë deputetët, pavarësisht se sa nënshkrime do të mblidhen.

Burime të LSDM-së sqarojnë se do të ishte mirë që parlamenti të mblidhej, ndër të tjera, për të siguruar kontrollin mbi vendimet e qeverisë teknike. Siç theksohet, është e paimagjinueshme që një demokraci parlamentare të funksionojë për një kohë kaq të gjatë, praktikisht, pa parlament, kështu që tani nuk ka njeri që të ratifikojë marrëveshjet e huasë të kërkuara nga Qeveria në mënyrë që të merret me pasojat ekonomike të krizës koronavirus.