Filipçe i bëri thirrje opozitës të tërheqë 2,000 amandamentet për ndërtimin e Qendrës së re Klinike Universitare.

25

Sot, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe i bën thirrje opozitës në Parlament të tërheqë 2,000 ndryshime që bllokojnë Ligjin për ndërtimin e një Qendre të re Klinike Universitare.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, në disa raste gjatë komisioneve parlamentare dhe seancave për pyetjet parlamentare, Filipce dhe Qeveria i ofruan opozitës një komision parlamentar që do të drejtohet nga deputetë të opozitës dhe do të kontrollojë procesin e ndërtimit, performancën dhe çdo aspekt. nga projekti i Qendrës Klinike.

Ministria e Shëndetësisë do të hiqet dhe do të mbështesë opozitën. E gjithë procedura për Qendrën e re Klinike është publike dhe transparente, nëse opozita nuk i pranon këto propozime do të jetë e qartë se nuk është mosbesimi apo dëshira e tyre për të çuar përpara projektin, por thjesht një strategji për bllokadat dhe antikonstruktivitetin që ka zgjatur gjithashtu gjatë, tha Filipce.
Procesi i ndërtimit të një Qendre Klinike filloi dy vjet më parë, faza e dytë u shty për shkak të krizës së kovidit. Procesi filloi me të ashtuquajturin dialog konkurrues, pesë kompani aplikuan, për fazën e dytë mbetën dy, gjermanishtja “Vamed” dhe francezja “ndërtimi Bouygues”, njëra me përvojë në ndërtim, dhe e dyta me përvojë në menaxhim dhe pajisjen e spitaleve.

Ligji, siç u tha, duhet të rregullojë idenë që të dy kompanitë të kenë mundësinë të bëjnë një ofertë të vetme, dhe një auditor i pavarur financiar për të thënë nëse është i përshtatshëm, sepse do të jetë një ofertë e vetme, çmimi duhet të kontrollohet.

Me interes të madh për qytetarët është një Qendër e re Klinike që do të shërbejë në dekadat e ardhshme dhe do të ofrojë një lloj të integruar të shërbimit shëndetësor. Ministri u tregon deputetëve të opozitës se mbështetja e Ligjit për një Qendër të re Klinike do të tregojë se palët së bashku mund të bëjnë diçka që është me shumë rëndësi për qytetarët dhe shëndetin e tyre, tha Ministria e Shëndetësisë në një deklaratë.