Euraktive: Bullgaria po ndryshon taktikat e saj drejt Maqedonisë Veriore

107

Bullgaria po përpiqet të ndryshojë taktikat e saj drejt Shkupit, pasi bllokoi rrugën e Maqedonisë Veriore për në Bashkimin Evropian në dhjetor, shkruan “Euroactiv”. Nga pala bullgare, shton “Euractive”, propozimet në planin tonë të veprimit do të merren parasysh. Burime diplomatike i thanë Euractiv se Sofja ka propozime në lidhje me hekurudhat dhe investimet nga ndërmarrjet bullgare në Maqedoninë e veriut. Plani, sipas të njëjtave burime, përfshin propozime për hapjen e kampeve në universitetet bullgare në Maqedoninë veriore dhe përfshin libra shkollorë të historisë.