Është bërë një listë me 14,000 qytetarë që do të thirren për vaksinim ?!

59

Është precizuar se cilat kategori të qytetarëve do të marrin të parët vaksinën e koronavirusit.

Lista e punëtorëve shëndetësorë dhe të sëmurëve kronikë të cilët do të vaksinohen të parët janë gati, tha Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce.

Rekomandimi i fundit është të vaksinohen njerëzit që janë infektuar pavarësisht nëse kanë antitrupa.

“Pavarësisht vaksinës, duhet të respektohen masat e mbrojtjes. Beenshtë bërë një listë me 14,000 qytetarë të cilët do të thirren përmes mjekëve të familjes, përmes sistemit “Takimi im”, thotë Filipce.

Maqedonia do të sigurojë një vaksinë kineze. Procesi i vaksinimit pritet të fillojë në shkurt.