DW.com.mk / Dëshmia: Në Qendrën Covid në Tetovë, ata kërkuan para për kujdesin e vëllait tim

77

Ibin Emshiu humbi babanë dhe vëllain e tij në tragjedinë në qendrën covid të Tetovës. Ai është i vendosur të kërkojë drejtësi deri në fund dhe thotë se nuk ka frikë nga kërcënimet ndaj jetës së tij.

Пожар | Тетово | Ибин Емшиу

“Ata po më kërcënojnë se do të më vrasin, por unë jam i vendosur të them të vërtetën për zjarrin në qendrën covid të Tetovës,” tha Ibin Emshiu për DW pasi humbi babanë dhe vëllain e tij në aksident. Ai është i zemëruar me stafin e Qendrës Covid, por edhe me politikanët të cilët, siç thotë ai, po përpiqen të fshehin të vërtetën për tragjedinë. Ai pretendon se duhej të paguante 1.000 denarë në ditë për mjekët mjekësorë për t’u kujdesur për vëllain e tij të palëvizshëm 28-vjeçar i cili vuante nga paraliza cerebrale.

“Unë u ula atje për gjashtë ditë. I kërkova ndihmë vëllait tim sepse ai është i palëvizshëm. Më thanë nga spitali se ata nuk kishin një njeri të lirë që mund të më ndihmonte të ndryshoja pelenat e tij. Unë kam problemet e mia shëndetësore, por kam qenë në gjendje të jap para për t’u kujdesur për të, dhe ata e pranuan këtë. Kur erdhi koha për të paguar, ata ranë dakord të ndihmojnë. “I kam paguar që të më ndihmojnë dy herë në ditë.” Shuma që ata kërkuan ishte 1.000 denarë në ditë, pohon Emshiu.

“Çdo pacient kishte një shok”

Ai jetoi në Itali me babanë dhe vëllain e tij të palëvizshëm. Ata erdhën në shtëpinë në fshatin Sinicane këtë verë me pushime, por u infektuan me koronavirus. Pasi kaloi nëpër një odise të vërtetë për t’u pranuar fare në spital, Ibin Emshiu gjithashtu duhej të udhëtonte në vend për t’u kujdesur për ta.

Shikoni të gjithë dëshminë e Ibn Emshiut në video:

më tepër edhe video brenda lajmit

https://www.dw.com/mk/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%BC%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D0%B8/a-59161449?fbclid=IwAR3exPMHkxFZ3ovn_CV4LK2PeIGkQf_w3VzXkKCkrYgth4xXTSeJuQcVVLg