“DREJTORI I ANSAMBLIT SHKODRAN TOLAJ I LË PA BUK DHE PA UJË ARTISTËT NËPËR KONCERTE”

60

lajmi interaktiv

Zgjedhja e tij u komentua shumë në qarqe intelektuale,dhe akademike ,si përçmin dhe mohim i intelegjencës autoktone shqiptare në Maqedoninë e Veriut .Deçanasi i naturalizuar me martesë kërçovare vjen dhe merr drejtimin e Ansamblit Shtetëror të Këngëve dhe Valleve në Maqedoninë e Veriut.Që nënkupton se artistët shqiptarë autokton nga Maqedonia e Veriut u anashkaluan për shkak klanit të Kërçovës në BDI.Si ai ka me dhjetra në UT mjaft njerës të profesionit të tijë,bile edhe më të mirë por kanë probleme se në letërnjohtim u shkruan vendlindje Tetovën, Gostivarin,Strugën …pra në atdheun autokton ndihen të shkelur…reklama e birrës së Shkupit në rrjete sociale po modifikohet Skopsko celo Kiçevsko DBK i sve e mozhno…Dhe një pyetje për lexuesin ..kujtohuni për një emër pra vetëm një emër të ndonjë personaliteti publik tash pra tash që udhëheq në KOSOVË ndonjë institucion republikan shtetror kulturor ,akademik ,që vendlindje ka një qytet nga Maqedonia e Veriut …a në Maqedoninë Veriore servilizmi dhe familjarizmi kosovar vlon …PSE ky ndryshim tash në demokraci ,ndërsa në kohën e Mahmut Bakallit kur kontrollonte Kosovën .me dhjetra personalitete nga Maqedonia Perendimore ishin të emëruar në poste të larta shtetrore pra nuk ishte kështu ?!

============================

lajmi aktiv që qarkullon

https://news33.tv/?p=174521

“DREJTORI I ANSAMBLIT SHKODRAN TOLAJ I LË PA BUK DHE PA UJË ARTISTËT NËPËR KONCERTE”

Koncertet e fundit të mbajtur nga Institucioni nacional Ansambli i Këngëve ka demoralizuar artistët e punsuar duke i përbuz dhe anashkalu në mënyrën më të ulët.

1 orë e gjysë program në skenë dhe në fundë i ka lënë pa ujë dhe pa bukë.
Udhëtimi për në koncert është bërë në mënyrë private duke paguar xhdo njëri harxhimet e veta,kurse nga ana tjeter obligohet Institucioni tua siguron harxhimet e rrugës dhe koncertit.

Këto informacione janë marrë nga disa artistë që ngelën anonimë për ta ruajtur vendin e punës.

Rikujtojmë se edhe më herët ka pasur pakënaqsi në këtë institucion njejtë po nga artistët.