Der Leyen në dy gjuhë: Për Maqedoninë e Veriut janë ndarë 119 mijë vaksina kundër virusit

76

Kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula Von Der Leyen në Twitter ka njoftuar se Bashkimi Evropian do të dorëzojë në Maqedoninë e Veriut 119 mijë doza të vaksinave kundër Covid-19,

“Ne jemi pranë partnerëve tanë nga Ballkani Perëndimor, siç i thashë Zoran Zaevit, 119,000 doza vaksinash do të mbërrijnë në Maqedoninë e Veriut nga maji deri në fund të gushtit”, ka shkruar Von Der Leyen në një postim në Twitter.

Këto vaksina janë pjesë e 651 000 dozat të vaksinës së Pfizer dhe BioNTech Pfizer për shtetet e Ballkanit financohen nga Komisioni Europian dhe do të ndahen me ndihmën e Austrisë.