Deklarata politike e Shilegovit e paparë për TV Europe-BG-shokoi moderatorin bullgar: Pozicioni i Zaharievës nuk është gjë tjetër veçse budallaki (video)

148

Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov ishte sot mysafir në TV Bullgarisht Evropë.

Në bisedën e saj telefonike, ajo tha se zhvendosja e tezave të Ministres së Jashtme Zaharieva në lidhje me festimin e 13 Nëntorit – ditën e çlirimit të Shkupit – është një alibi për marrëzinë që Bullgaria po bën ndaj Maqedonisë Veriore.

“Zhvendosja e tezave është në fakt një kërkim i një alibie për çdo marrëzi, dhe pozicioni i Zaharieva nuk është asgjë tjetër veçse marrëzi. Përpjekja për të shpëtuar pozicionin e Bullgarisë, e cila mendoj se dëmton Bullgarinë më shumë sesa Maqedoninë e Veriut, përpiqet të zhvendosë tezat. Ajo që ndodhi në Shkup, përkatësisht, më 13 dhe 14 nëntor, është një ekspozitë nga Belgjika me një ekspozitë për Titon dhe asgjë më shumë. “Tani, duke kërkuar një alibi për budallallëkun e tyre, tezat po zhvendosen dhe po bëhen përpjekje për të shpjeguar pozicionet e pashpjegueshme të Bullgarisë mbi fillimin e negociatave midis Maqedonisë së Veriut dhe BE,” tha Shilegov.

https://lokalno.mk/shilegov-za-tv-evropa-stavot-na-zaharieva-ne-e-nishto-drugo-osven-glupost/