8.2 C
Tetovo
E martë, 27 Shkurt, 2024
BallinaEkonomiÇdo muaj transportin hekurudhor në Maqedoninë e Veriut e shfrytëzojnë 34 mijë...

Çdo muaj transportin hekurudhor në Maqedoninë e Veriut e shfrytëzojnë 34 mijë persona.SHKUP-TETOVË-GOSTIVAR-KËRÇOVË-STRUGË NUK FUNKSIONON ME VITE .

Enti Shtetëror i Statistikave ka raportuar që transportin hekurudhor në Maqedoninë e Veriut mesatarisht e shfrytëzojnë 40 mijë persona çdo muaj.RELACIONI SHKUP-TETOVË-GOSTIVAR-KËRÇOVË-STRUGË NUK FUNKSIONON ME VITE DHE NUK ËSHTË LLOGARITUR NË KËTË HULUMTIM.

Në tremujorin e parë transportin hekurudhor e kanë shfrytëzuar 102 mijë qytetarë, ndërsa ky numër është rritur për 66.9 përqind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak. Ndërkohë rritje është regjistruar edhe te format tjera të transportit, por jo sa te ai hekurudhor.

“Në tremujorin e parë 2023, krahasuar me tremujorin e parë 2022, sasia e mallrave të transportuara në transportin rrugor të mallrave është ulur me 14.4 %, në transportin hekurudhor është ulur me 40.8 %, ndërsa në transportin ajror është ulur me 8.1 %”, theksoi Enti Shtetëror i Statistikave.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments