Bilall Kasami paralajmëron Revizion : Ata që nuk shkuan në punë, por merrnin rrogë të largohen vetë…

49

Në Komunën e Tetovës sot i është dorëzuar funksioni kryetar komune nga kryetarja aktuale Teuta Arifi të sapozgjedhurit Bilal Kasami. Arifi i uroi mirëseardhjen Kasamit, pas së cilës bashkërisht nënshkruan dokumentin për dorëzimin e funksionit dhe shtrënguan duart.

  • Ashtu siç e kërkonin parimet demokratike dhe vullneti i qytetarëve, ne bëmë dorëzimin e detyrës së kryetarit. Kryetarit të sapozgjedhur i uroj suksese në punën e tij. Faleminderit administratës sime dhe gjithë administratës dhe medias për pasqyrimin e ngjarjeve. Drejtimi i një qyteti është sfidë e madhe, shpresoj që me atë sfidë të punojmë me sukses për të mirën e qytetarëve, tha Teuta Arifi.

Kryetari i ri i Komunës së Tetovës, pas marrjes së certifikatës nga Komisioni Komunal i Zgjedhjeve dhe takimit me Teuta Arifin, filloi të përdorë zyrën e kryetarit.

Me fitoren tonë u kthye shpresa për një jetë dinjitoze në Tetovë – qytetin e historisë, kulturës dhe dijes dhe traditës. Jemi të vetëdijshëm se nga sot skuadra ime dhe unë kemi shumë punë përpara, por me kapacitetin profesional dhe moral që kemi, padyshim që do t’ia dalim. Nga ky moment do të fillojë skanimi i gjendjes aktuale në komunën e Tetovës dhe menjëherë në përputhje me dispozitat ligjore do të punësojmë specialistë jashtë institucionit për auditim të plotë, tha Kasami.

Qytetarët dhe institucionet kompetente, theksoi ai, duhet të dinë se si dhe ku shpenzohen paratë e tyre.

  • Qytetarët e Tetovës duhet ta dinë saktësisht se sa borxh ka komuna e tyre dhe si është krijuar. Transparenca fillon këtu. Kushdo që ka keqpërdorur fondet publike do të mbajë përgjegjësi. Menjëherë do të fillojmë me skanimin e punës së ndërmarrjeve publike dhe mund të emërojmë drejtues të rinj të këtyre ndërmarrjeve. Sot dua të rikonfirmoj angazhimin që kam marrë gjatë fushatës, se anëtarët e administratës që e bëjnë punën e tyre në mënyrë profesionale, jo vetëm do të kenë mbështetjen time të plotë, por do të punoj për promovimin e tyre për të marrë vendin që meritojnë. Të gjithë të tjerët që nuk janë paraqitur kurrë në punë dhe kanë marrë rroga, do t’u bëj thirrje të dalin në pension dhe të lënë punën. Shpresoj që në fund të javës të kemi një plan veprimi njëditor që do ta shpallim publikun. “Ne jemi në fushë nga nesër dhe do ta realizojmë atë që është premtuar në fushatë”, tha Kasami.

Teuta Arifi, e pyetur nëse ka ndonjë plan në politikë, tha se për të është e rëndësishme që të përfundojë procesi për qytetin e Tetovës dhe se nuk është e varur nga funksionet politike.