BE-ja i ka dhënë statusin kandidat Ukrainës dhe Moldavisë

32

Ukraina dhe Moldavia morën statusin e kandidatit për hyrjen në BE sonte – njëzet e shtatë anëtarë të Bashkimit morën vendimin, njoftoi një zyrtar në Bruksel.

Presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel e quajti vendimin një “moment historik” në vazhdën e agresionit rus.

“Kontrata. Këshilli Evropian sapo ka vendosur t’i japë Ukrainës dhe Moldavisë statusin e kandidatit në BE. “Një moment historik”, shkroi Michelle në Twitter.