Arsovski -VMRO-DPMNE : Në Maqedoni nuk dihet se kush është kriminel dhe kush është në pushtet (video)

46

Institucionet nën udhëheqjen e Zaevit heshtin për të tretën ditë në lidhje me rrahjen dhe vrasjen e mbetur në tentativë në Strumicë.

Në Maqedoni nuk dihet se kush është kriminel dhe kush është qeveria. Institucionet nën udhëheqjen e Zaev heshtin për të tretën ditë në lidhje me rrahjen dhe vrasjen e mbetur në tentativë në Strumicë.

Ministria e Brendshme dhe Prokuroria Publike kanë heshtur për tre ditë tani për rrahjen brutale që ndodhi në mes të ditës në qendër të Strumicës, kur një grup banditësh pranë LSDM sulmoi një burrë. Me këtë, qeveria e Zaev tregon se tashmë i ka gjakosur duart. Vetë viktima tregoi se kush ishin autorët, se kishte një atentat nga sigurimi i Zoran Zaev, se policia nuk ndërhyri dhe nuk kishte asnjë reagim nga shërbimet.

Padyshim, nëse një skandal i tillë nuk do të ishte regjistruar, publiku nuk do ta dinte kurrë dhe do të ishte mbuluar shumë shpejt.

Pse institucionet ende nuk i kanë kapur banditë që janë pjesë e sigurisë së Zaevit, për të cilin ekziston një dëshmi publike? A duhet të vrasin dikë në rrugët e Strumicës për të reaguar apo mund të përpiqen ende ta fshehin rastin?

Dhuna sundon rrugët dhe kriminelët janë bashkëpunëtorët e parë të qeverisë. Lidhja është e qartë, kriminelët janë të nevojshëm nga qeveria për të frikësuar njerëzit dhe për zgjedhje, dhe kriminelët janë të nevojshëm nga qeveria për të mbuluar krimet e tyre. Në fakt, në Maqedoni nuk dihet më se kush është kriminel dhe kush është qeveria.

Dimce Arsovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE