Arben Taravari nuk përjashton një koalicion me VMRO-DPMNE por edhe me LSDM për zgjedhjet lokale

55

Ata që kanë më shumë koalicione fitojnë zgjedhjet lokale, tha Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët dhe Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, duke njoftuar bashkëpunimin me çdo parti në zgjedhjet e ardhshme lokale.

Sipas Taravari, një koalicion parazgjedhor me VMRO-DPMNE është i mundur për Aleancën e Shqiptarëve, por edhe me LSDM, ndërsa ai tha se organet e partisë do të vendosin nëse ai do të kandidojë për një mandat të ri: Sidoqoftë, ai thotë shanset janë të larta se ai do të jetë një kandidat i Aleancës për Shqiptarët për Gostivarin.

Taravari njoftoi sot se përzgjedhja e kandidatëve për zgjedhjet lokale në tetor në koalicionin Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa do të fillojë në 15 korrik dhe në 15 gusht do të shpallen kandidatët për të gjitha komunat ku do të garojë ky koalicion.

“Ne absolutisht do të kemi koalicione. Zgjedhjet lokale fitohen nga ata që kanë më shumë koalicione me parti të ndryshme. Ne do të shohim strukturën e popullsisë në komuna dhe do të veprojmë në përputhje me rrethanat. “Më shumë gjasa në Gostivar do të përpiqemi të krijojmë një koalicion me një parti maqedonase, me dy ose tre që funksionojnë, me partitë turke, partitë rome … Ne do të përpiqemi të bashkëpunojmë me të gjitha partitë, sepse këtu nuk po votojmë për një parti, por për një person. “tha Taravari.

Ai vuri në dukje se për Aleancën për Shqiptarët, koalicionet janë të mundshme me të gjitha partitë, duke përfshirë LSDM dhe VMRO-DPMNE.