Arben Taravari: Marrëveshja LSDM-BDI është e njëjtë si në vitin 2017, VETËM TANI ËSHTË PUBLIKE

56

Marrëveshja LSDM-BDI është nga formimi i qeverisë në vitin 2020 dhe është identike me atë të vitit 2017 për zgjedhjet lokale. Por, tani ajo u njoftua dhe u kuptua publikisht nga partnerët e tjerë të koalicionit dhe të gjithë qytetarët, thotë Kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari pas njoftimit publik të koalicionit midis LSDM-së dhe BDI-së për zgjedhjet lokale të Tetorit.

Taravari si Sekretar i Përgjithshëm i AA thotë se koalicioni opozitar i partive shqiptare, Aleanca (AA) – Alternativa thotë se ata janë të hapur për bashkëpunim me të gjitha partitë që duan ndryshim, transparencë dhe qeverisje të duhur dhe të ndershme të komunave.

Ai theksoi se sondazhet dhe përvojat e kryetarëve të tanishëm të kryetarëve të koalicionit LSDM-BDI tregojnë se ata janë kryesisht të pasuksesshëm dhe pa kredibilitet në mesin e qytetarëve dhe në rrethana të tilla ata kanë nevojë për bashkëpunim me njerëzit për të ndaluar të keqen, jo-transparencën, krimin dhe korrupsionin në nivelin lokal.Si një koalicion AA-AAA, ne jemi të hapur për bashkëpunim me të gjitha partitë politike, sektorin e shoqërisë civile, por edhe vetë qytetarët që duan ndryshim, transparencë dhe menaxhim të duhur dhe të ndershëm të komunave. “Ne jemi të hapur dhe të gatshëm të punojmë me të gjithë për të sjellë ndryshime për një të ardhme më të mirë për të gjithë,” tha Sekretari i Përgjithshëm i AA Arben Taravari për Free Press.