Arben Taravari: Është sekret publik që VMRO-DPMNE dhe BDI po flasin për një shumicë të re

37

Çdo ditë kemi një numër të madh të njerëzve që lëvizin nga BDI në Aleancë. Unë mendoj se ka një kompleks paqëndrueshmërie në LSDM-në në pushtet. Pse ndryshe do të numëroheshin? Ka sinjale të caktuara politike, nuk është vetëm BESA që shpëtoi nga shumica si një grup parlamentar, këtu janë LDP, Pavle Trajanov. Ata ikin sikur diçka do të ndodhë. Ne gjithashtu dëgjojmë se çfarë po ndodh brenda BDI-së, ka pakënaqësi të madhe dhe nuk është rastësi që nuk ka kuorum në parlament. Unë mendoj se do të kemi një pranverë interesante dhe dramatike politike, tha Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, për Brifingun e Mëngjesit.

  • trueshtë e vërtetë se për një kohë të gjatë nuk ka shumicë të qëndrueshme në Maqedoni. Asnjëherë nuk ka pasur shumicë që nuk mund të formojë kuorum dhe të miratojë një ligj. Ka indikacione se kjo qeveri është jofunksionale. Secretshtë sekret publik që VMRO-DPMNE dhe BDI po flasin për një shumicë të re, tha Taravari, pa shpjeguar nëse ka negociata, pse nuk ka rezultat dhe pse vota e besimit në qeveri u mor lehtë.