ANTIKORRUPSIONI ka hapur rast për vajzën e Talat Xhaferit

32

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) hapi rast për zgjedhjen e vajzës së Talat Xhaferit, Besijana Xhaferi Beqirit, e cila duhet të jetë anëtare e këshillit mbikëqyrës në një nga tre ekipet e Ekonomisë Elektrike të Maqedonisë (ESM). që duhet të kryejë prodhimin, shpërndarjen dhe furnizimin e energjisë diellore.

Nga aty thonë se do të hetojnë nëse ajo mund ta kryejë funksionin e caktuar.

  • Sepse ligji për parandalimin e korrupsionit është i saktë dhe thotë se një person i zgjedhur apo i emëruar nuk mund të veprojë si anëtar i Bordit të Drejtorëve apo një anëtar tjetër drejtues. Nëse konstatohet se vajza e Talat Xhaferit është person i zgjedhur apo i emëruar, atëherë ajo nuk mund të jetë anëtare e Këshillit Drejtues, gjegjësisht të Këshillit Mbikëqyrës. Një tjetër lidhje, pra një rrezik i dytë, është në marrëdhëniet me të atin. Nëse personi me të cilin ajo është e afërt, pra nëse jetojnë në të njëjtën shtëpi me baballarët, duhet të hetohet, ata do të jenë në konflikt nëse ajo ushtron mbikëqyrje ose kontrollon mbikëqyrjen e punës së tij, tha për TV 24, Biljana Ivanovska, kryetare e KOMISIONIT ANTI KOORUPSION