Ali Ahmeti për librin e “Gjeografisë” / Ministrat nuk janë redaktor, ofendimet janë banale

41

Lajmi interaktiv

Ali Ahmeti kuptohet dhe duhej të pritej se do i mbroj Ministrat e Arsimit se i ka zgjedhur dhe propozuar dora vetë në Qeveri,që nga 2002 kur libri ka kaluar ethet e lindjes për botim në MASH …dhe kuptohet faji duhet hedhur diku tjetër…jo te përzgjedhja e kryetarit … pra deklarata se ministrat nuk mund të jenë edhe redaktor doli ashiqare bllof dhe deklaratë AD HOC …Por të përsëriten në botime nga 2002 i njëjti libër dhe në opinion ka pasur tek tuk nëpër vite vërejtje atherë është faji te shefi i kabinetit që nuk e ka informuar..tash ZVKPRMV (ai është mbi 4 vjet shef kabineti i Kryetarit të BDI-së)…i cili .ja ka fshehur Kryetarit të BDI-së informatën … .Pra nuk mund të dështojë AI ALI AHMETI … ,kanë dështuar redaktorët shtoi Kryetari …por shtrohet një pyetje logjike …po pra shefin e kabinetit ( pse nuk e ka informuar Ministrin… apo nuk flasin me drejtorët dhe shefat e arsimit në kuadër të drejtorive që janë aty në Ministri,jo në njësi rajonale ata bartin përgjegjësi pse nga poshtë ku zhvillohet mësimi nuk treguan lartë )) ,shoferin ,komisionet e shumta nëpër drejtori në vetë Ministrin e Arsimit kush i emron dhe i zgjedh ,pra kuptohet edhe redaktorët …Unë JO….Kuptohet Ministri ..pra ata nuk janë me konkurs por të emëruar ,që i bie se ishin militant partiak …popullatës as që i intereson kush ia ka propozuar Ministrit ,në fund nënshkruhet Ministri për lekët që u shkojnë të emëruarëve për gjoja punën e bërë …BDI dhe Tre ministrat e fundit bartin përgjegjësi së bashku me ZVKPRMV Artan Grubin që ecë rrugëve të liderit partiak ku edhe ZKPRMV sheh përtej malit. Ministri i fundit Arbër Ademi bart përgjegjësi të dyfyshtë se para se të bëhej ministër gati 1vit e gjysëm ose më pak ishte zëvendës ministër i arsimit dhe kishte vakët e vakët ,e jo të shëtitej lokaleve në plloshtadin Makedonija . ..  pra këtu kemi silogjizma veçuese, ku mohohet vetëm njëra nga pjesët veçuese, kështu që argumenti mbetet i vlefshëm në çdo rast. Por kur thënia veçuese ka kuptim përfshirës, nëse njëra nga pjesët veçuese pohohet, argumenti është i pavlefshëm. 

=========================

lajmi aktiv që qarkullon

linku https://tv21.tv/ahmeti-per-librin-e-gjeografise-ministrat-nuk-jane-redaktor-ofendimet-jane-banale/

Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti i pyetur nga gazetarët, ka komentuar problemin me librin skandaloz të “Gjeografisë” së vitit të dytë të Gjimnazit të Reformuar.Ka vlerësuar se ministrat nuk janë redaktor dhe lektor për të korrigjuar gabimet, ndërkaq ofendimet që bëhen në libër, i ka cilësuar si banale./TV21