Agim Nuhiu i drejtohet opozitës: Vazhdoni të flini, ka kush kujdeset për shqiptarët

74

Zëvendësministri i Drejtësisë Agim Nuhiu në emisionin “Rruga drejt” në Alsat tha se problemi me shtetësinë në vend është një problem që daton që prej shumë kohësh. Sipas tij, BDl zbuloi problemin me shtetësinë që nga qeveria e parë. Ndërkohë, në lidhje me propozimin e opozitës, ai tha se pozicioni i BDl-së në këtë drejtim është i qëndrueshëm.

“Deputetët e BDl-së votuan për nevojën e miratimit të ligjit. Kjo iniciativë e ndërmarrë nga opozita shqiptare është një iniciativë për të hapur një temë, për të dhënë përshtypjen se ata janë zgjuar dhe për të treguar fuqinë imagjinare që ata mund të kalojnë detin në këmbë.

Kjo është arsyeja pse unë them, vazhdoni të flini sepse ka dikush që kujdeset për shqiptarët… Ligji për shtetësinë është ndryshuar disa herë, është ndryshuar disa herë. Tri herë përfaqësuesit e BDI-së filluan ndryshime në ligjin për shtetësinë. Natyrisht, publiku kujton ndryshimet e filluara në 2004, VMRO-ja e atëhershme e opozitës bllokoi punën e asamblesë për javë me ndryshime me arsyetimin se Ahmeti dhe partia e tij duan të japin shtetësi për qindra mijëra kosovarë. “Problemet e shtetësisë kanë ndryshuar disa herë, kështu që qytetarët kanë qasje më të lehtë dhe më të shpejtë “, tha Nuhiu.