Agim Nuhiu: Gjatë udhëheqjes së BDI-së, 13,000 shqiptarë morën shtetësinë

65

Zëvendës Ministri i Drejtësisë, Agim Nuhiu, i tha Alsat M se gjatë qeverisjes së BDI 13,000 qytetarë morën shtetësinë. Siç tha ai, disa nga qytetarët nuk kërkojnë aspak shtetësi.

  • Në Maqedoni ka qytetarë që kanë interesa të dimrit për shtetësi, interesa të fjetura, kjo do të thotë se ka qytetarë që nuk trokasin në dyert e Ministrisë së Brendshme, dhe ne nuk mund ta dimë se sa qytetarë shqiptarë kanë interes për shtetësi. Ka edhe kategori që nuk tregojnë interes për marrjen e shtetësisë. Të tjerët që aplikuan për shtetësi e morën atë. “Asnjë, jo 100, jo 1,000, por 13,000 shqiptarë kanë siguruar shtetësinë në kohën e BDI-së, në të gjitha periudhat – tha Nuhiu.
  • https://fokus.mk/asdnuhiu-za-vreme-na-dui-drzhavjanstvo-dobija-13-000-albantsi/