AAA-ASH: NË KUVEND U MIRATUA NEVOJA PËR MIRATIMIN E LIGJIT PËR SHTETËSI

20

Deputetët e koalicionit Aleanca për Shqiptarët-Alternativa nga Kuvendi kanë publikuar një fotografi të përbashkët të deputetëve, pas votimit të nevojës për Ligjin për shtetësi.
Kësaj radhe propozim Ligji për shtetësi u votua me flamur evropian dhe nuk do të ketë pengesa për miratimin e këtij ligji.Me 66 vota “për”, 38 “kundër” dhe 3 “të përmbajtur”Kuvendi i Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme votoi nevojën për miratimin e Ligjit për nënshtetësi me flamur evropian. Pas kësaj, ligji duhet të shkojë në Komisionin për Çështje Evropiane, ku duhet të diskutohet dy ditë dhe më pas, të kthehet në seancë plenare për votim
Ligji është propozuar nga opozita shqiptare. /SHENJA/