Ushtria do të mbaje rendin përpara bankave në Kumanovë

0
71

Turmat para bankave në Kumanovë, ku qytetarët po presin të marrin ndihmën sociale, u rregulluan sot nga shërbimi rendor nga qyteti, ndërsa nga nesër ushtria pritet të vendos rregull.

Sipas konkluzioneve të OSHZS,, Komuna e Kumanovës formon një shërbim të sigurisë nga punonjësit e vet që nga sot filluan të kryejnë kontrollin e sigurisë në vendet më të ngarkuara të qytetit, në bashkëpunim me SIA Kumanovo, dhe ne shpërndamëm maska ​​mbrojtëse për qytetarët. Prej nesër, Ushtria do të marrë pjesë në këto ekipe, njoftoi kryetari i Kumanovës, Maksim Dimitrievski.

Sot në ambientet e Komunës së Kumanovës u mbajt një mbledhje e Shtabit Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim në lidhje me ndërmarrjen e aktiviteteve dhe masave për përhapjen e sëmundjes COVID-19 (virusi corona). Rekomandimet, konkluzionet dhe masat e mëposhtme u miratuan në takim:

 Ne i propozojmë Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale që të rregullojnë me një rekomandim të drejtën e përdorimit të ndihmës dhe kujdesit për një person tjetër, që personat të mos shkojnë në provim dhe të mos bëjnë një takim përmes emërimit tim sepse e drejta e tyre për të përdorni për sa kohë që zgjat gjendja e jashtëzakonshme.