Një takim online në internet midis Filipçes, ambasadores amerikane Bërns dhe përfaqësuesit të OBSH-së

201

Sot, Ambasadori amerikan në Maqedoninë e Veriut Kate Burns iu bashkua një takimi online në internet me Ministrin e Shëndetësisë Venko Filipçe dhe Përfaqësuesin e Organizatës Botërore të Shëndetit (WHO) në Maqedoninë Veriore, Jihane Tavilah.

Sipas ambasadës amerikane në Maqedoninë Veriore në deklaratën e dalë në Facebook, Ambasadori Burns iu referua grantit prej 10 milion dollarë të USAID-it për Organizatën Botërore të Shëndetit (OBSH), nga të cilat 600,000 dollarë janë ndarë për të mbështetur ndihmën e OBSH-së në përpjekjet për përgjigje të Maqedonisë së Veriut, në trajtimin e Covid-19.

“Ky çmim është pjesë e mbështetjes së SHBA për Maqedoninë Veriore dhe bazohet në historinë e gjatë të miqësisë, partneritetit dhe aleancës midis dy vendeve tona,” tha Ambasada e SHBA në deklaratën e lëshuar në Facebook.

Në takim, Ambasadori Burns vuri në dukje gjithashtu se sot është Dita Botërore e Shëndetit, e cila, siç theksoi ajo, është një ditë e rëndësishme për punonjësit e shëndetit, të cilët aktualisht janë në vijat e frontit kundër Coyd-19.