Zaharieva / BE nuk është Jugosllavi ,nuk gjunjëzohemi nga presioni i Maqedoniisë së Veriut

51

Ministrja e Punëve të Jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva, ishte sot e ftuar në emisionin e mëngjesit në BTV, ku përsëri dha mendimin e saj për integrimin evropian të Maqedonisë.

  • As shteti anëtar i BE dhe as Shtetet e Bashkuara nuk mund të shtypin në të ardhmen Bullgarinë të dorëzohet dhe të lejojë negociatat e pranimit të Maqedonisë Veriore me BE. Ata duhet të kuptojnë që Bashkimi Evropian nuk funksionon si Jugosllavia. “Askush nuk mund të na tregojë se çfarë të bëjmë në Bashkimin Europian,” i tha Zaharieva për BTV.

Osmani dhe Zaharieva u takuan dje në Sofje, ku diskutuan planin e veprimit për bashkëpunim të ndërsjellë dhe mundësinë e finalizimit të tij, në mënyrë që të negociojnë konferencën e dytë ndërqeveritare midis qeverive të dy vendeve.