Zaevin e ka kapluar tuta për regjistrim të populltës, del me një ofertë për VMRO-DPMNE: Le të bëjmë një Qeveri së bashku

50

Lajmi interaktiv

Kryeministri i RMV -së Zoran Zaevin e ka kapluar tuta e rezultatit të përqindjeve në regjistrimin e popullatës e paralajmëruar për 1 Prill 2021 dhe ai bën çmos që të prolongohet ….që ambasadorja e SHBA-së Berns tha të mbahet,,, do gjejë Zaevi 1001 arsye të mos e bëjë… e thirri në ndihmë edhe kryetarin e shtetit i cili kërkoi publikisht të shtyhet për dy-tre muaj regjistrimi…e thirri në ndihmë finale dhe si shpresë arsyetimi nëpërmes Entit Shtetëror Statistikor edhe KSI (Komisioni për Sëmundje Infektive )që të japë vlersim për pandeminë si shkas për mosmbajtje …u prononcua edhe Kisha Orthodokse -AO…pra Zaevi ka ende atu për ta shtyrë regjistrimin si Gjendj e re e lëvizjeve të kufizuara të qytetarëve ,dhe muajin e bekuar të Ramazanin

Lajmet për Qeverinë që qarkullojnë në rrjetet sociale janë katastrofale ku shkruajnë mërgimtarët maqedonas për dalje minore …duke arsytuar se në Australi po ka probleme regjistrimi…mbase është herët deri më31 Mars ka kohë …por flasim për aktualitetin deri tash nga grupi prej 23 mijë vetave të paraqitur nga diaspora deri të premtën mbi 75 % nuk flasin gjuhën zyrtare … Dhe tash i inkurajuar nga angazhimi i VMRO-DPMNE-së për heqjen e shtetësisë nga pika e rendit të ditës në Kuvend ,tregon se nëpërmes VMRO-DPMNE-s dhe Levica LSDM në pushtet realizon qëllimet e veta që shkojnë në dëm të popullatës shqiptare ,ndërsa ajo ri në Qeveri dhe akomodohet nga votat e koalicionit shqiptar BDI+BESA+PDSH,dhe mbase atyre u thotë çfarë tu bëj VMRO-DPMNE dhe Levicës a marrëveshja e fshehtë me to po i rjedh si lumi Vardar që nuk ndalet:Me shqiptarët deklaratat hemafrodit posaçërisht për grafën etnike në letërnjohtime .Por Zaevi me thirrjen e VMRO-DPMNE-së në Qeveri vetëm artificialisht i tremb shqiptarët se me dal ju hyn VMRO-DPMNE…ndërkombëtaret i kan treguar sinjalet qysh në 2017 se HEGJEMONIZIM të partive të BLLOKUT Maqedonas nuk do lejojnë ASESI .sepse me njërin hegjemonizim trimrohet edhe hegjemonizimi shqiptar…pra VMRO -DPMNE le të urdhërojë le të hy në Qeveri …shqiptarët në mënyrë automatike duhet të dalin thonë ndërkombëtarët …pra tuta e ka kapluar Zaevin …

====================================

Lajmi aktiv që qarkullon

Në një intervistë për Sloboden Peçat , Kryeministri Zoran Zaev i ofroi opozitës VMRO-DPMNE për të formuar një qeveri së bashku. Sidoqoftë, sipas tij, udhëheqja aktuale e partisë opozitare nuk dëshiron të flasë dhe të negociojë me qeverinë.

  • Ne ofrojmë bashkëpunim nga çdo aspekt i mundshëm. Gjithçka që mund të bëjmë, bëjmë. Ju patjetër që duhet të keni dikë në anën tjetër për të biseduar. Unë do të them këtu një pjesë të politikës së re, mendoj se kam aq shumë respekt në LSDM, që të kaloj do të thotë të hapësh një debat për qeverinë e përbashkët dhe qeverinë me opozitën. Por, të kem një person me të cilin mund të flas dhe Mickoski nuk flet, thotë Zaev.

Qëllimi i kësaj qeverie është të departamentojë administratën dhe të shtypë klientelizmin në gjyqësor.

  • Në një rrethanë të tillë, ne do të përshpejtojmë nga, përpara. Ashtu si në Gjermani ku CDU dhe SPD kanë qenë në pushtet së bashku për 15 vjet. Gjithashtu në Zvicër, të gjithë janë në qeveri, kështu që kush fiton është më i përfaqësuar dhe kryeministri është në pushtet, ose anasjelltas. Në atë mënyrë, bllokadat në Parlament do të përfundojnë, gjithçka do të zgjidhet së pari këtu në Qeveri. Prandaj them që le të hyjmë të gjithë, po e hap këtë mundësi për herë të parë. Por varet nga njerëzit nëse janë të gatshëm për të. Unë u përpoqa në çdo mënyrë, thashë që me Gruevskin mund të gjeja një zgjidhje, por me Mickovskin nuk mundem. Nuk di çfarë të bëj tjetër! Këtu e hap këtë dhe tani, megjithëse kam një mandat deri në vitin 2024, por edhe në rrethana të tilla hap mundësinë për të debatuar. Kur të duan atëherë, nga nesër, pas atyre lokale, kur të gjithë janë të gatshëm – atëherë, tha Zaev.
  • https://press24.mk/zaev-so-ponuda-do-vmro-dpmne-ajde-da-napravime-zaedno-vlada