Zaevi pozicionohet para zgjedhjeve – 50 përqind e koalicioneve në raundin e parë

38

Megjithëse zgjedhjet lokale janë planifikuar për në tetor, pozicionet parazgjedhore janë tashmë në proces. Jo të gjithë kandidatët për kryebashkiakë janë të njohur, por loja e LSDM-së në pushtet tashmë po afron. Lideri i LSDM-së dhe Kryeministrit Zoran Zaev flet për këtë.

Këtë mëngjes, Zaev njoftoi se ai tashmë ishte takuar me Menduh Thaçin dhe Bilal Kasamin në lidhje me zgjedhjet e ardhshme lokale dhe deri në fund të kësaj jave ai duhet të shihte Ali Ahmetin. Në përgjithësi, siç tha ai, të gjithë janë realistë sa i përket pozicionimit dhe konfirmojnë ndihmën e ndërsjellë.

Sipas Zaev, vendosja e koalicionit është logjike dhe ndoshta 50 përqind do të jetë rezultati në raundin e parë të zgjedhjeve, ndërsa 25 ose 30 përqind do të jetë performanca e koalicionit në raundin e dytë.

  • Unë e pashë Thaçin dy-tre javë më parë, gjithashtu me Bilal Kasamin, dhe deri në fund të kësaj jave duhet të shihja Ahmetin. Ne të gjithë konfirmojmë ndihmën e ndërsjellë sepse jemi një koalicion në nivelin qendror dhe do të ishte mirë nëse do të përkthehej edhe në nivelin lokal. Logshtë logjike të krijojmë një koalicion, shumica e tyre do të jenë paraqitje të koalicionit në raundin e parë, 50 për qind, 25 ose 30 për qind do të ishin në raundin e dytë dhe diku pas zgjedhjeve ne do të formojmë përsëri një koalicion, shpjegoi Zaev.

Zaev tha për Tetovën se “LSDM-ja në Tetovë do të mbështesë LSDM-në në zgjedhjet lokale”. Por Tetova mund të jetë problematike për Social Demokratët sepse të tre partnerët e koalicionit nga blloku shqiptar pritet të fusin kandidatë atje. Pikëpyetja e madhe është se për kë do të votonte LSDM-ja në raundin e dytë?