Vuçiqi do të vijë në Shkup javën e ardhshme

36

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiqi deklaroi sonte në Euronews TV se iniciativa “mini Shengen”, në të cilën Serbia është me Maqedoninë dhe Shqipërinë, do të ndryshojë emrin e samitit në Shkup, i cili do të mbahet më 28 dhe 29 korrik,raporton MIA nga Beogradi.

Ai shtoi se të tre vendet do të vazhdojnë të punojnë me besim te njëri-tjetri.

Sipas tij, të gjithë ata që avokuan për Ballkanin vuajtën nga Ballkani, sepse u shtynë nga të gjithë për të qenë në gjendje të përdorin potencialin e tyre në Ballkan.

“Kur e kuptojmë se jemi në rrugën evropiane, por që mund të bëjmë më shumë vetë për momentin, të ndërtojmë besim dhe nëse arrijmë të përfundojmë tre marrëveshje deri më 29 korrik, të gjitha kapacitetet tona do të jenë më të mëdha”, tha Vuçiç, duke shtuar se ky nuk është një zëvendësues për integrimin evropian të ndonjë vendi.republika.mk

Ai vlerësoi se ky projekt është shumë i rëndësishëm si një ide për të ardhmen, sepse do të sigurojë kapacitet për të gjithë ata që marrin pjesë në të.

Aleksandar Vuçiç gjithashtu tha se hyrja e Serbisë në Bashkimin Evropian nuk varet vetëm nga serbët, duke shtuar se ka ngopje nga zgjerimi në vetë Bashkimin.

  • Nuk ka dëshirë për zgjerim në BE. Ne do të bëjmë gjithçka, kemi bërë progres në sundimin e ligjit, kemi qenë konstruktiv në bisedat tona me Prishtinën, dhe a kemi ndonjë gjë – jo! “Ka një ngopje politike me zgjerimin e BE,” i tha Vuçiç Euronews TV.