Vuçiq do t’u drejtohet qytetarëve në orën 11:00, do të tregojë dhe sqarojë planin

74

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq do t’u drejtohet qytetarëve të Serbisë në orën 11:00 dhe do të tregojë dhe sqarojë planin.

Pas takimit në Ohër, Vuçiq tha se janë rënë dakord për disa pika të planit të zbatimit:

Sot ishte dita kur duhej të merreshim vesh për planin e zbatimit. Ajo që është e rëndësishme të thuhet është se këto pak pika për të cilat kemi rënë dakord do të bëhen pjesë e kornizës së negociatave. Një nga pikat kyçe është se Këshilli Evropian do të vlerësojë se sa është bërë nga plani i zbatimit, i cili do të zgjerohet. Formimi i ZSO-së ishte vendosur si detyrim prioritar. Më duhet të them se jam shumë i kënaqur me këtë. Ende flitet për persona të zhdukur, për konferenca donatorësh. Plani me siguri do të duhet të përmirësohet”, tha Vuçiq.

“Ky është një proces serioz dhe i përgjegjshëm dhe diçka që zgjat për 150 vjet nuk mund të përfundojë në një ditë”, tha presidenti.

“Nesër do të paraqes çdo pikë, nga e hëna do të jem gati të pres përfaqësuesit e parlamentit për konsultime, në muajt në vazhdim nuk është një detyrë e lehtë”. Besoj se pala prishtinase do ta përmbushë menjëherë obligimin për formimin e ZSO-së, nëse duam të këmbëngulim në rrugën e BE-së për përparimin tonë, do të vlerësohet edhe se sa jemi të gatshëm për zbatimin e marrëveshjes – tha Vuçiq.Mendoj se nëse është e mundur që ju të thoni se keni një kokërr kënaqësie, mund të them se kam një kokërr kënaqësie, kemi pasur një bisedë të denjë dhe konstruktive, shtoi ai.