Boreli: Marrëveshja është arritur në fund të shkurtit dhe sot është biseduar se si të zbatohet

31

Përfaqësuesi evropian Jozep Borelj iu drejtua publikut pas më shumë se 12 orësh negociatash në Ohër me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe kryeministrin e Kosovës, Aljbin Kurti.

Marrëveshja është arritur në fund të shkurtit dhe sot është biseduar se si do të zbatohet, tha Josep Borej.

Ne ramë dakord se si duhet të kryhet zbatimi, kur dhe nga kush, shpjegoi.

Pas 12 orësh kemi një marrëveshje se si do të zbatohet marrëveshja, tha ai.

“Kosova dhe Serbia kanë rënë dakord për aneksin për zbatimin e marrëveshjes”, ka konfirmuar Borelj.

Borelj tha se marrëveshja dhe aneksi konsiderohen të konfirmuara dhe se do të shpallet.

Borelj shpjegoi se të dy vendet kanë rënë dakord të respektojnë të gjitha pikat e marrëveshjes dhe do t’i zbatojnë të gjitha.

Ai përmendi edhe nenin 7, sa i përket Bashkësisë së Komunave Serbe.

“Për nenin 7 – Kosova është pajtuar të fillojë menjëherë, dhe kur them menjëherë, kam parasysh menjëherë, negociatat për vendosjen e aranzhimeve dhe përgatitjeve për të siguruar një nivel të vërtetë të vetëqeverisjes së komunitetit serb”, tha Borelj.