Votimi biometrik, vonon mbërritja e aparateve figerprint

54

Komisioni Shtetëror Zgjedhor nuk i ka marrë ende pajisjet për detektimin e shenjave të gishtave që do të përdoren në zgjedhje. Edhe pse firma prodhuese i ka nisur nga Gjermania, ende mbetën të bllokuara në kontrollet doganore dhe pritet të mbërrijnë në zyrat e KSHZ-së këtë javë. Pjesa tjetër e pajisjeve, të cilat do të përdoren për herë të parë në zgjedhjet e planifikuara për 17 tetor, pritet të mbërrijnë në 1 tetor. Kompania gjermane “Dermalog” duhet të bëjë inspektim teknik të pajisjeve, dhe të nxjerrë manuale për përdorimin e tyre.alsat.mk