VMRO-DPMNE: Zaevi përmes Ljubço Georgievskit lëshoi ​​një tullumbace, provë për publikun

95

Zoran Zaevi dje përmes Ljubço Georgievskit lëshoi ​​një tullumbace provë për publikun dhe tha se gjuha maqedonase nuk ekzistonte në korrespondencën e organizatave revolucionare patriotike, duke mohuar drejtpërdrejt veçantinë e gjuhës maqedonase dhe veçantinë e kombit maqedonas. Kjo u theksua nga VMRO-DPMNE pas planit që Gerorgievski propozoi dje në rrjetet sociale.

“Zaev dëshiron të mbështesë revolucionarët dhe të gjithë veprimtarët maqedonas dhe t’i bëjë ata bullgarë. Zoran Zaev përmes Georgievskit thotë se do të heqë dorë nga pakica maqedonase në Bullgari, pa marrë parasysh ndjenjat e tyre Georgievski dhe Zaev i shkruajnë maqedonasit në Bullgari. Kjo është në kundërshtim me të gjitha konventat ndërkombëtare për të drejtat e pakicave.