VMRO-DPMNE tërheq ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë,fton Aleancën dhe Alternativën për paketën e pestë të masave

48

Ne i bëjmë thirrje Koalicionit Alternativ dhe Aleancës për Shqiptarët të tërheqin ndryshimet nga paketa e pestë e masave, në mënyrë që kompanitë dhe qytetarët të marrin fondet tashmë të pamjaftueshme dhe të prapambetura për të ndihmuar në trajtimin e pasojave të pandemisë kovid19.

Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE tërhoqi ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë dhe i bëri thirrje Aleancës dhe Alternativës të tërheqin ndryshimet në paketën e pestë të masave ekonomike. Koordinatori i grupit parlamentar, Nikola Micevski, deklaroi në një konferencë për shtyp se lojërat politike dhe hipokrite të Zaev dhe LSDM-së në kurriz të qytetarëve dhe ekonomisë nuk kanë fund dhe se zbatimi i një ligji të ri për shtetësinë do të marrë kohë .

  • Prandaj, ne, si të dërguar të VMRO-DPMNE dhe Koalicionit, e dënojmë plotësisht inxhinierinë e Zaev dhe LSDM. Të vetëdijshëm për mungesën e një dëshire të sinqertë për një zgjidhje të shpejtë, por edhe për momentin kritik në të cilin ndodhen Maqedonia, qytetarët e saj dhe ekonomia, ne do të tërheqim të gjitha ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë, me qëllim që të votojmë përfundimisht për të pestën paketa e masave për të ndihmuar qytetarët. dhe ekonominë. Edhe në momente të tilla, kur mbi 55 mijë qytetarë humbën vendet e tyre të punës dhe mezi mbanin mjete jetese, kur ekonomia maqedonase ishte në gjunjë dhe mijëra kompani të mbyllura, Zaev dhe LSDM treguan një papërgjegjësi dhe pakujdesi të madhe për qytetarët dhe ekonominë. – thotë Micevski.

Ai thotë se në anën tjetër, meqë Qeveria i dërgoi një mendim negativ propozuesit, dhe të Dielën Zoran Zaev dhe zyrtarë të tjerë të LSDM-së dhanë deklarata për mos pranimin e tekstit të ligjit që është në procedurë, ne i bëjmë thirrje që ta vendosin atë në komision menjëherë, nuk ka asnjë pengesë pune, dmth. asnjë ndryshim, për të zgjatur seancën plenare dhe për të votuar për këtë ligj.

  • Në të njëjtën kohë, ne i bëjmë thirrje Koalicionit Aleancës për Shqiptarët -Alternativës që të tërheqin ndryshimet nga paketa e pestë e masave, në mënyrë që kompanitë dhe qytetarët të marrin fondet tashmë të pamjaftueshme dhe të prapambetura për të ndihmuar në trajtimin e pasojave të kovidit pandemi. Sjellja e papërgjegjshme e Zaev dhe autoriteteve pritet të ndalet. Qytetarët maqedonas dhe ekonomia maqedonase nuk kanë kohë të presin, ata nuk kanë kohë të luajnë dhe të blejnë tek Zaev, ata kanë nevojë për ndihmë menjëherë, pa vonesë. Përfundimisht, si të dërguar përgjegjës, nga kjo foltore edhe një herë i bëjmë thirrje mazhorancës parlamentare që menjëherë të mbajë dhe të vazhdojë me punën e komisioneve mëmë, ku gjenden ligjet nga paketa e pestë e masave, dhe më pas gjatë ditës ose më së voni nesër do të mbahen dhe seanca plenare për të votuar për këto pika – thotë Micevski.