DEA do të vazhdojë të likuidojë grupet e drogës në Maqedoni

57

DEA konfirmoi se zyrtarët e agjencisë ishin të përfshirë në një hetim nga Ministria e Brendshme dhe Zyra e Prokurorit Publik për krimin e organizuar dhe korrupsionin mbi kapjen e 200 kg marijuanë të Premten nga policia.

Ne vazhdojmë të mbështesim Maqedoninë Veriore në zbulimin, parandalimin dhe likuidimin e organizatave të përfshira në trafikun e drogës, i tha MIA mbrëmë Administrata e Zbatimit të Drogës (DEA) e SH.B.A.-së.

DEA konfirmoi se zyrtarët e agjencisë ishin të përfshirë në hetimin e Ministrisë së Brendshme dhe Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit në lidhje me sekuestrimin e 200 kilogramëve marihuanë në të pestën nga policia. Vlera e tregut të drogës narkotike të sekuestruar në tregun e zi është gati një milion dollarë.

DEA nuk dëshironte të komentonte mbi rrjedhën e hetimit dhe mbi të dyshuarit e përfshirë në organizimin e prodhimit dhe shpërndarjes së paautorizuar të barnave narkotike.

Aksioni policor u krye pasditen e së Premtes, kur në rrugën Prilep-Rosoman, ekipet policore kapën makinën “Audi A8”, në të cilën ishte një zyrtar i lartë i policisë nga Prilep, dhe një person tjetër. Menjëherë pas kësaj, u ndalua një automjet pasagjerësh “Dacia Duster”, në të cilin u transportuan dy persona, dhe pas tyre një furgon, në të cilin marihuana ishte e paketuar në 40 kuti kartoni me 400 pako polietileni.

DEA është një shërbim brenda Departamentit të Drejtësisë të SHBA.