VMRO-DPMNE: Letra e drejtorëve të ISHP-së për të shpëtuar Venkon, është një letër për të ruajtur vendet e tyre

39

Letra e drejtorëve të ISHP-së për shpëtimin e Venkos është një letër për ruajtjen e karrigeve të tyre drejtuese në një situatë kur Filipçe, Artani dhe Zaev duhet të japin dorëheqjen, reagojnë nga OBRM-PDUKM ndaj letrës së dërguar nga drejtorët e të gjitha institucioneve të Shëndetit Publik duke kërkuar që Kryeministri, Zoran Zaev, të mos pranojë dorëheqjen e Ministrit të Shëndetësisë, Venko Filipçe.

“Ajo letër për ruajtjen e vendeve gjithashtu justifikoi direktivat partiake të LSDM-së për keqardhjen e organizuar për dorëheqjen e Filipçes, për të cilën Zaev ende nuk ka deklaruar nëse do ta pranojë atë.

Kjo do të thotë se edhe Zaev nuk ndjen përgjegjësi morale. Natyrisht, LSDM kujdeset më shumë për kryesuesin sesa për një hetim të pavarur.

Protesta e qytetarëve të Tetovës dërgon mesazh se populli kërkon përgjegjësi për aksidentin e tmerrshëm. Do të arrihet vetëm përmes një hetimi neutral që do të ndodhë vetëm nëse Zaev, Filipçe dhe Grubi japin dorëheqjen për të mos ndikuar në të”, thuhet në reagimin e OBRM-PDUKM-së.