VMRO-DPMNE -Andonovski: Nën-kompanitë e afërta të Vice Zaevit fituan mbi 13 milion euro nga Eurostandard

74

Në një kohë kur ju, qytetarë të ndershëm të Republikës së Maqedonisë, i konsideronit të sigurta për ju kursimet tuaja të fituara me zor, 29 ndërmarrje të Strumicës u pasuruan në shpinën tuaj. Këto kompani, të cilat janë të lidhura drejtpërdrejt me familjen Zaevi, bënë një fitim prej 13 milion eurosh nga mospagimi i huave që morën pa mbulim nga Banka Eurostandard, iu drejtuan depozituesve në konferencën e sotme për shtyp Stefan Andonovski, anëtar i KE të VMRO-DPMNE.

“Në një kohë kur nuk mund t’i mbani të ardhurat, kompania e Vice Vice Sara Engineering, si dhe Global Media Group dhe Triterol, të cilat janë kompani të partnerëve të biznesit të Zaev, morën kredi pa mbulesë dhe nga moskthimi i parave fituan 13 milion euro.

Ju keni 13 milion arsye për t’u revoltuar, për të protestuar dhe për të kërkuar drejtësi.

Në një kohë kur 40,000 qytetarë janë pa punë, kompanitë e lidhura morën hua fiktive pa ndonjë përgjegjësi për të shlyer paratë. Këto kompani nuk kanë shlyer huatë në Eurostandard Bank për muaj me radhë.

Në një kohë kur qeveria e udhëhequr nga Zaev ka një realizim katastrofikisht të ulët të investimeve kapitale dhe nuk mund të sigurojë qëndrueshmëri të ekonomisë, karamel Eurostandard shtrihet në të gjithë rajonin e Strumicës.