(Video) Nikollov: Kur mund të rriten pagat e gjyqtarëve pse të mos rriten pagat edhe për mjekët dhe punëtorët shëndetësorë

37

Kryetari i Komisionit Shëndetësor të VMRO-DPMNE, Igor Nkolov në një konferencë për shtyp kërkoi rritjen e pagave të mjekëve dhe punëtorëve shëndetësor. Ai theksoi se nëse pagat e gjyqtarëve mund të rriten, atëherë kjo duhet të bëhet me pagat e atyre që janë në vijën e frontit në luftën kundër pandemisë.

Punonjësit shëndetësorë, në vend të rritjes së pagës reale të premtuar, do të marrin një bonus prej 5 përqind, unë theksoj 5%. Para Covid, gjatë krizës Covid, premtimet ishin të zakonshme. “Sot ne jemi dëshmitarë se ishte vetëm një gënjeshtër për një gënjeshtër,” akuzoi Nikollov.

Ai kujtoi se për një mjek specialist, autoritetet premtuan një pagë prej 100 mijë denarë bazë. Për mjekët që punojnë në Qendrat Covid, ata premtuan një shtesë infektive. Për kursantët, ata premtuan ndërrime të paguara dhe punësim. Premtimi ishte që nga marsi paga do të rritet me 5% dhe nuk do të jetë vetëm një bonus i vetëm, tha Nikollov.

“Kjo sot është një tjetër në një seri lojërash me stafin shëndetësor me të cilin tashmë jemi duke luftuar. A e falënderoni stafin mjekësor si kjo, me falënderime nga Oda Mjekësore dhe premtime dhe gënjeshtra të parealizuara?!

A ju kujtohet çfarë thatë Ministër kur mbaroi vala e tretë më vdekjeprurëse e KOVID-19? Ju premtuat të rritni pagat e të gjithë punonjësve të kujdesit shëndetësor me 5%. Dhe përsëri gënjeshtrat dolën në dritë. “Ishte një shtesë, dmth një bonus,” tha Nikollov.

Ai tha se kryeministri Zoran Zaev vitin e kaluar premtoi të tregojë për këtë vit 10 për qind të pagave të punëtorëve shëndetësor.

“Ne pyesim, deri kur me gënjeshtra?! Ju nuk interesoheni për ata që mbanin mbi supe barrën e krizës KOVID. Ju u dhatë atyre një falënderim në bashkëpunim me Kryetarin e Dhomës Mjekësore, për të cilin ka një vendim nga Agjencia Kundër Korrupsionit për një konflikt interesi.

Mjekët dhe ata që kujdesen për shëndetin e qytetarëve nuk kërkojnë shumë. Ata duan të vlerësohen dhe vlerësohen po aq sa ata që mbështesin dhe shpërndajnë drejtësinë në vend. Nuk ju përshtatet, për disa një bonus prej 5% dhe për të tjerët një rritje rroge prej 15%. Kjo nuk funksionon për ju! ”Tha Nikollov.

Ai theksoi se Dhoma Mjekësore vazhdon të jetë e heshtur dhe falënderon, sindikata është e heshtur dhe siguron kredi për anëtarët e saj.