(VIDEO) Naum Stoilkovski: Në QRS Treska-Saraj 85,000 metra katrorë u shitën sa 70 metra katrorë banimi në Shkup

45

“Gjithçka që shihni pas meje, 85 mijë metra katrorë, park, pyll, natyrë, e gjithë kjo shitet me një çmim prej gati 70 metra katrorë në qendër të Shkupit. “85,000 metra katrorë, tani tokë ndërtimore këtu nga Qendra Rekreative Sportive Treska, tani toka ndërtimore është shitur me një çmim prej vetëm një apartamenti në qendër të Shkupit!”, Tha Naum Stoilkovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE.

“E gjithë LSDM-ja, e gjithë BDI u mblodhën atje ku Petre Shilegov premtoi një akademi sportive, shkolla sportive, një vendpushim për të gjithë Shkupin, LSDM, BDI dhe Shilegov u mblodhën për të festuar fillimin e ndërtimit të një vendbanimi elitar, në tokën e shitur vetëm 70 denarë për m2!

Shkëlqimi i QRS Treska në Shilegov, u zbeh siç u zbeh ideja e linjës zinxhir në Kale ose si një tunel – një rrugë nën fortesën e Shkupit. Gjithçka që premtoi Petre Shilegov, dhe gjithçka që premtoi LSDM për Shkupin doli të ishte një gënjeshtër! Tani do të citoj Petre Shilegov nga ajo që tha pikërisht nga ky vend përballë Liqenit të Treskës në Tetor 2017 nga java e fundit e fushatës zgjedhore për zgjedhjet lokale atëherë:

Thotë Petre Shilegov – “Ne i premtuam njëri -tjetrit. Ne po e kthejmë nga harresa këtë qendër rekreative të lënë pas dore! Ne po rivitalizojmë terrenet e lojërave, shtigjet, pajisjet urbane dhe pajisje të tjera në mënyrë që të kthejmë vizitorët që në të kaluarën kishin një numër të madh. Ne do ta mbushim hapësirën me përmbajtje për fëmijët dhe të rinjtë, për atletët dhe për mbajtjen e festivaleve të ndryshme në sport dhe kulturë. “Ne po rivitalizojmë mundësinë për të lëvizur disa nga institucionet sportive, Fakultetin e Edukimit Fizik ose Akademinë e Sporteve, brenda këtij kompleksi, në mënyrë që kjo infrastrukturë të jetë në dobi të studentëve dhe procesit mësimor në ato institucione . “e kështu me radhë, premtoi Petre Shilegov në javën e fundit të vitit zgjedhor, fushatën zgjedhore në tetor 2017 pikërisht nga ky vend, së bashku me një ekip nga LSDM, nga ajo që ishte atëherë Komisioni për Sport nga LSDM.

Këto janë premtimet në vitin 2017, dhe në vitin 2018 toka do të shitet për 70 denarë për m2. Ose 85,000 m2 sipërfaqe ndërtimi me një çmim prej vetëm një apartamenti prej 70 metrash katrorë në Shkup. Çfarë gënjeshtre! Dhe ajo gënjeshtër vazhdon:

Petre Shilegov, në një intervistë të dhënë më 23 janar të këtij viti, tha – “Qeveria vendosi në vitin 2017 për ta bërë këtë vend një zonë turistike.” Qeveria tha se një kërkesë e tillë po shqyrtohet, dhe kërkesa nga komuna e Sarajit u paraqit në fund të vitit 2020!

Epo, zonja dhe zotërinj, Shilegov duhet të thotë, kur gënjeu nëse Qeveria në vitin 2017 mori një vendim për prishjen e SRC atëherë Petre Shilegov me vetëdije gënjeu në fushatën zgjedhore gjatë një vizite me disa nga aktivistët politikë SDSM ose gënjeu në pjesën tjetër që e citova së bashku me punëtorët e sportit se çfarë do të ndërtohet këtu dhe si do të kthejë shkëlqimin këtu! Nëse jo, atëherë ai gënjeu në intervistën e dhënë në janar të këtij viti! Ose ai flet si të dojë, pa fakte, duke i kthyer faktet sipas gjykimit të tij.

Petre Shilegov duhet të marrë përgjegjësinë për gënjeshtrat para popullit të Shkupit! Dhe përsëri pak matematikë!

Sipas listës së çmimeve për shitjen e tokës, nga viti 2016-2017, në afërsi të QRS Treska, në zonën e fshatrave Glumovo dhe Saraj nuk ka asnjë copë tokë dhe ajo tokë bujqësore shitet ose blihet për më pak se 10 euro për m2 dhe fusha në afërsi të asaj që tani është një parcelë ndërtimore, për një vendbanim elitar të promovuar nga BDI dhe SDSM, pavarësisht gënjeshtrave të Shilegov nga 2017.

Pra, këto 85,310 metra katrorë të shitur për 71 denarë për metër katror, ​​kushtojnë 6 milionë e 57 mijë e 10 denarë, në euro 98 mijë e 488 euro. Pra për më pak se 100 mijë euro janë shitur këto 85,310 m2 të QRS Treska.

Vetëm me një çmim të disa viteve më parë, që do të thotë nga ajo 2016-2017 kur Shilegov dha premtimin prej 10 euro, do të thotë çmimi real atëherë, dhe tani ndoshta do të ishte 846 mijë e 165 euro. Diferenca është 747 mijë e 676 euro! Ky është ndryshimi në çmim, ky është ndryshimi në shitje.

LSDM, BDI dhe Petre Shilegov duhet të përgjigjen, pse ka një ndryshim të tillë në çmim? Shilegov duhet të përgjigjet personalisht, a është ky ndryshim prej 750 mijë eurosh çmimi i gënjeshtrave për QRS Treska?

Mjaft gënjeshtra nga LSDM, mjaft gënjeshtra nga Shilegov. Ai premtoi gjithçka, dhe gjatë gjithë mandatit ai e hapi vetëm dy herë, një stacion autobusi në GTC në Shkup. Dhe dy herë, me festa të qenësishme në të! Nuk ka asgjë më të keqe për Maqedoninë sesa LSDM -ja. “Nuk ka asgjë më të keqe për Shkupin sesa Shilegov,” tha Naum Stoilkovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE.