(Video) Mickoski-Fshati Nerasht Tetovë: Kam një ndjenjë neverie nga deklaratat e Zaevit që vepron në stilin e “shteti – jam unë”

45

Presidenti i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, pasi vizitoi një familje nga fshati Neraste, të prekur nga aksidenti në spitalin covid në Tetovë, dhe në lidhje me deklaratën e sotme të Kryeministrit, Zoran Zaev, se ai nuk planifikon të japë dorëheqjen pas tragjedisë, tha se Zaev interpreton pozicionin e Kryeministrit, i cili, siç tha ai, në kushtet e njerëzve të pafajshëm të vdekur është i trishtuar dhe për të ardhur keq.

Kur një person identifikohet me një funksion dhe e interpreton veten si një ‘funksion – jam unë’, në kushtet kur jetës njerëzore të pafajshme i ka ardhur fundi, është e trishtueshme dhe për të ardhur keq. “Nëse ai njeri nuk ndjen ndonjë përgjegjësi morale dhe përpiqet të interpretojë se nëse ai largohej, Mickoski do të ishte kryeministër, atëherë përveç ndjenjës së lehtë të përzierjes që kam për momentin, nuk kam asgjë tjetër për të thënë,” tha Mickoski. me deklaratën e Kryeministrit.

Zaev, sot kur u pyet nëse po mendonte të jepte dorëheqjen për arsye morale, për shkak të zjarrit në spital, u përgjigj:

“Për çfarë, a duhet që Mickoski të bëhet kryeministër?! Jo, nuk po mendoja. Sepse Mickoski do të jetë kryeministër ose zëvendëskryeministër i Aleancës, Zijadin Sela, kur ta meritojnë. “Kur ata kanë empati me njerëzit,” tha kryeministri.