Vetëm 72 qytetarë janë deklaruar deri tani si bullgarë në regjistrimin e popullsisë në Maqedoni .Diplomati kërkon konfiskimin e pasaportave bullgare

132

Vetëm 72 banorë të Maqedonisë deri më tani janë deklaruar si bullgarë në regjistrimin e popullsisë, shkruan ish -konsulli bullgar në Çikago, Ivan Ançev.

Ai shtoi në një tekst për portalin Factor.bg se nëse vetëm 1.000 njerëz tregojnë ndjenjën kombëtare bullgare në regjistrim, kjo do të privonte Sofjen nga çdo argument në mosmarrëveshjen aktuale me Shkupin.

Ançev shton se 130,000 aplikantët e tjerë për shtetësinë bullgare nënshkruan një deklaratë para një noteri se ata janë me origjinë bullgare dhe njohuri kombëtare, që do të thotë se ata bënë një deklaratë të rreme – një veprim i dënueshëm sipas Kodit Penal Bullgar.

Diplomati bën thirrje për konfiskimin e pasaportave të të gjithë atyre që kanë nënshtetësi bullgare dhe nuk deklarohen si bullgarë.

“Disa nga kritikët më të mëdhenj të Bullgarisë në mediat sociale, të cilët bërtasin me zë të lartë:” Tatarët bullgarë “, janë mbajtës krenarë të pasaportave bullgare. Nga kjo pikëpamje, më duhet të pyes: A kemi nevojë për qytetarë të tillë bullgarë? Mbajtësit e pasaportave bullgare, të cilët nuk kontribuojnë asgjë për kombin bullgar dhe popullin bullgar. “Për shkak të kësaj, unë kam një dilemë nëse do të propozoj diçka ekstreme: të shfuqizoj natyralizimin, domethënë të privoj shtetësinë nga mbajtësit e pasaportave bullgare që nuk e identifikojnë veten si bullgarë në regjistrimin aktual në RSM,” tha Ançev në tekst.

https://press24.mk/samo-72-gragjani-dosega-se-izjasnile-kako-bugari-na-popisot-vo-makedonija-diplomat-bara-da-se