8.2 C
Tetovo
E martë, 27 Shkurt, 2024
BallinaLajmeUshtria serbe është dislokuar drejt Kosovës

Ushtria serbe është dislokuar drejt Kosovës

Ministri i Mbrojtjes Millosh Vuçeviq tha sot se pjesëtarët e Ushtrisë Serbe do të vendosen në vijën administrative, si dhe se Serbia nuk do të lejojë një “Oluja” të ri.shkruan politika.rs

  • Pak para orës 14, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Serbisë lëshoi ​​urdhër të mëtejshëm që një njësi e Ushtrisë Serbe të marrë një pozicion të caktuar, të cilat ishin të përcaktuara në planet tona të mbrojtjes, planet strategjike, si dhe veprimet operativo-taktike. të Ushtrisë Serbe, të gjitha me qëllim të mbrojtjes së sovranitetit të serbëve të Republikës dhe qytetarëve – tha Vuçeviç për RTS.

Ambasadori amerikan në Prishtinë dënoi veprimin e policisë së Kosovës

Ai shtoi se ushtria merr pozicionet e saj, të cilat në dokumentet e luftës janë të përcaktuara si qëndrim i ushtrisë serbe në këtë situatë.

Ai theksoi se aktualisht po tentojnë t’i marrin të gjitha komunat në veri të Kosovës dhe Metohisë nga të ashtuquajturit liderë komunalë absolutisht jolegjitimë dhe të zgjedhur ilegalisht dhe nën patronatin e të ashtuquajturës Policia e Kosovës, përkatësisht policia speciale. njësia e Prishtinës.

Ministri e cilësoi reagimin e EULEXA-s si të butë, ndërsa të Kfora-s si “mjaft konfuz”.

Ushtria serbe është në kontakt me KFOR-in dhe presim që KFOR-i të jetë shumë më i angazhuar në terren dhe të garantojë siguri, liri dhe të drejta të njeriut për të gjithë qytetarët që jetojnë në territoret përgjatë kufirit – tha Vuçevi.

Ai theksoi se EULEX-i dhe bashkësia ndërkombëtare dhe mbi të gjitha KFOR-i duhet të tregohen me kapacitet të plotë dhe të mos lejojnë që në Kosovë të mësohet persekutimi i serbëve.

  • Fakti që dikush do të shpjegojë dhe paralajmërojë të dyja palët, dhe t’u kërkoj falje, nuk e di se çfarë ndodhi, nuk kemi kohë të dëgjojmë ato fraza dhe njoftime të thjeshta teknologjike të pakuptimta. Ne duhet të shohim se çfarë duhet bërë në terren për të parandaluar përshkallëzimin e mëtejshëm. Serbia është e përkushtuar që dialogu të vazhdojë sa më shumë, ne nuk duam përshkallëzimin e konfliktit, nuk duam luftëra, nuk bëjmë lojëra të ndryshme – tha Vuçeviç.

Ministri i Mbrojtjes ka theksuar se Serbia nuk do të lejojë asnjë “OLUJA (Stuhi)” të re.

Nuk ka Bljeska më, jo 17 mars 2004. Serbët e mbetur nuk do t’i bleni dhe t’i futni në traktorë dhe t’i dërgoni në Serbinë qendrore. Nëse ky është qëllimi, dhe sipas meje është, duhet ta dini se Serbia do të gjejë një përgjigje adekuate, mbi të gjitha politike, dhe nuk përjashtojmë asnjë përgjigje tjetër që do të jetë adekuate për rreziqet që i kanosen vendit tonë dhe tonë. Qytetarët, natyrisht, duke e vëzhguar ne ruajmë paqen me çdo kusht – tha Vuçeviç.

  • Beogradi është në komunikim të vazhdueshëm me Kforumin dhe ndërmjetësuesit ndërkombëtarë dhe për të ushtruar presion politik dhe diplomatik për të sjellë në mendje dhe ndikim mbi kryeministrin e institucionit të përkohshëm të Prishtinës, Albin Kurtin.
  • Duke folur për vijën e kuqe për Serbinë, Vucevi ka urdhëruar se është vijë e kuqe nëse dikush fillon të vrasë serbët, nëse dikush fillon t’u hyjë në shtëpi, t’i dëbojë, kërcënon pronën dhe fëmijët.
  • Kjo duhet të jetë një vijë e kuqe për të gjithë botën e qytetëruar – tha Vuçeviç.
  • Ai theksoi se bashkimi kombëtar është shumë i nevojshëm në ditët në vijim, por kjo nuk do të thotë se nuk kemi të drejtën e mendimeve të ndryshme politike, shumëpartiake dhe pluralizmit politik.
  • Por ai nuk duhet të shkatërrojë apo kërcënojë pozicionin strategjik të shtetit në raport me një interes jetik kombëtar. Nuk kemi të drejtë të sillemi si popull politikisht i papërgjegjshëm dhe joserioz – ka përfunduar Vuçeviç.
  • Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq më herët ka lëshuar një urdhër për ngritjen e gatishmërisë luftarake të ushtrisë serbe në nivelin më të lartë. Ai nënshkroi një urdhër për ngritjen e gatishmërisë luftarake të njësitit të Ushtrisë Serbe në nivelin më të lartë dhe i urdhëroi që të lëvizin menjëherë në drejtim të vijës administrative me Kosovën .

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments