Trifonov reagon pse zjarrfikësit bullgarë ndihmuan në shuarjen e zjarreve në Maqedoni ?!

51

Kreu i partisë bullgare “Ka një popull të tillë” që fitoi zgjedhjet e fundit parlamentare, Slavi Trifonov, shkoi në Facebook për të kritikuar vendin e tij për dërgimin e ndihmës për të shuar zjarret në Maqedoni kur zjarret po ndizen edhe në Bullgari.

“Situata me zjarret në Ballkan është jashtëzakonisht e vështirë. Wonderfulshtë e mrekullueshme të kesh fqinjë të mirë që mund t’u përgjigjen kërkesave për ndihmë kur është e nevojshme.Është e mrekullueshme të jesh solidar, të jesh i mirë dhe të japësh mbështetje. Por unë nuk mendoj se kur shtëpia juaj dhe shtëpia e fqinjit digjen, ju duhet të shkoni dhe ta fikni në shtëpinë e fqinjit në të njëjtën kohë. Është mirë që ne po ndihmojmë Maqedoninë Veriore dhe duhet të jetë, por ku çon ajo? “Neve na mungojnë zjarrfikësit dhe punëtorët e pyjeve duhet të merren me zjarret,” shkroi Trifonov.

Duke kujtuar se zjarrfikësit u vranë në Bullgari, ai tha se shteti bullgar duhet të mobilizojë menjëherë potencialin e tij për t’u marrë me zjarret në vend, por edhe për të kërkuar ndihmë nga Bashkimi Evropian.

Ka disa pika të nxehta në Maqedoni. Gjithashtu digjet në Greqi dhe Turqi.

https://faktor.mk/trifonov-reagira-zatoa-shto-bugarski-pozarnikari-pomagaa-vo-gasnenje-pozari-vo-makedonija