Treni Satelitor fluturoi mbi Maqedoninë – pesë raketa të lëshuara me nga 60 satelitë secila (VIDEO)

668

Përkatësisht, ky është yjësia satelitore e kompanisë “SpaceX”, dhe synon të sigurojë qasje satelitore në internet.

Me sy të lirë, satelitët që rrotullojnë Tokën mund të shihen me muaj.

Këto ditë, si në rajon, ashtu edhe në vendin tonë, ne mund të shohim lëvizjen e pazakontë të qiellit, për të cilën u shkruajt histori të ndryshme si UFO, komplotet kundër civilizimit dhe të ngjashme.

Përkatësisht, ky është yjësia satelitore e kompanisë “SpaceX”, dhe synon të sigurojë qasje satelitore në internet.

Kompania amerikane nisi pesë grupe prej 60 satelitësh në 18 Mars, të cilat aktualisht janë të vendosur në një lartësi prej rreth 280 km mbi tokë dhe po afrohen ngadalë në destinacionin e tyre përfundimtar, pra në një lartësi prej 550 km, ku satelitët e lançuar më parë janë tashmë.

Konstelacioni përbëhet nga disa satelitë të vegjël në orbitën e ulët të Tokës, të cilat funksionojnë në ndërthurje me transmetuesit tokësor.

Projekti vlen 10 miliardë dollarë, dhe u lançua në maj 2015, dhe në shkurt 2018, u nisën dy fluturimet e para provë të prototipeve satelitore.

Qëllimi i kompanisë është të ngrejë rreth 12,000 satelitë në orbitë.plusinfo.mk